------------------------------

 Autó honosítás: rémtörténetek 

------------------------------

Legutóbbi frissítés dátuma: 2022. május 2.


 

Autónepper


Ahhoz, hogy valaki autó honosítási szakembernek adja ki magát nem kell semmilyen képesítés vagy diploma. Lényegében egy mobiltelefon, meg pár meghatalmazásminta elég ahhoz, hogy valaki elkezdjen autó honosítással foglalkozni.

Nem különösebben meglepő tehát, hogy nagy számban találunk kóklert, svindlert és trógert a műszaki vizsgaállomások környékén. Aki rossz lóra tesz és rossz embert bíz meg azzal, hogy rendszámozza külföldről hozott autóját, könnyen azt is megbánhatja, hogy megszületett.

Összeszedtük olvasóink "kedvenc" autó honosítás rémtörteneteit mindenki okulására. Mi szóltunk!

Nagyon nem mindegy, hogy kit bízol meg, ezért is hoztuk létre ezt az oldalt.

Spórold meg magadnak a felesleges izgalmakat, mi pontosan tudjuk kinek milyen a hírneve, és csak olyan vállalkozásokat ajánlunk, akik már bizonyítottak és nem fogják sem átvágni, sem cserben hagyni az ügyfeleiket.


Rémtörténet #1: el is ment az autó a vizsgára, meg nem is

Egy verőfényes nyári napon a Mozaik utcában vizsgáztattunk éppen. Egyszercsak keserves sírásra lettünk figyelmesek, egy középkorú hölgy rohant ki az irodából, mögötte a műszakvezető.

- Értse meg asszonyom, nem tudjuk bevontatni az autót a vizsgacsarnokba, ha nincs hozzá kulcs.

Mint kiderült, a szegény hölgy által honosítással megbízott derék brigád ugyan elhozta az autót a Mozaik utcába a vizsga napján, csak éppen ők maguk felejtettek el megjelenni. Az autó le volt rakva a parkolóban, bezárva.

A hölgy percenként próbálta hívni a telefonszámot, amin korábban beszélt velük. A szám már nem volt kapcsolható. Az autó ugyan megvolt, de se slusszkulcs, se az autó iratai nem voltak sehol. Amint az kiderült, az előleget természetesen már az elején elkérték. 

Hosszas keresés után meglett a slusszkulcs az egyik kerék mögé betéve, de addigra a vizsgaidőpont már elúszott. Hiába voltak segítőkészek a Mozaik utcában, bezárt, okmányok nélküli autót még a legnagyobb jóindulattal sem tudtak végigvinni a vizsgasoron.

Rémtörténet #2: az autó be lett jelentve, de minek?

Egy orosz származású, Magyarországon élő hölgy keresett meg minket azzal, hogy egy céget megbízott Németországból hozott autója honosításával.

Az előleget felvették, majd e-mailt is küldtek arról, hogy az autó be van jelentve vizsgára. Arról sajnos elfelejtettek írni, hogy mikor és hova.

Majd eltűntek. Közeledett a vizsga napja, a telefonszám már nem volt kapcsolható. A hölgy sírva hívott minket, hogy segítsünk kideríteni be lett-e jelentve az autó.

Hosszas telefonálás után sikerült kideríteni, hogy bár a hölgy budapesti volt, a kiváló honosítási szakemberek Nyíregyházára jelentették be az autót, mégpedig másfél hónappal későbbre.

Az időpontot végül sikerült törölni, és átjelenteni Budapestre. Ezzel azonban az egész folyamat másfél hónapot csúszott. A cég sohasem került elő, így az előleget sem kapta vissza soha a pórul járt ügyfél


..........................................................................................................................................................

 

 

Nem szeretnéd, ha átvágnának? 

 

Nálunk csak kipróbált, korrekt szakembereket találsz!

 

>> IDŐPONTKÉRÉSHEZ KATTINTS IDE  <<

 

 

..........................................................................................................................................................

 


 

Rémtörténet #3: a kenőpénz, ami nem kent meg semmit

Nemrég felhívott valaki azzal, hogy van egy BMW-je, ami valami miatt mindig túl magas kibocsátási értékeket hoz a méréskor. Arról érdeklődött "át lehet-e tolni" egy ilyen autót a KPM vizsgán.

Mint kiderült korábban már felhívott egy másik honosító céget, akik azt ígérték 45 ezer forintért elintézik, hogy az autó átmenjen Szigetszentmiklóson. Egy parkolóban kellett velük találkozni, és előre fizetni. Azt ígérték pár nappal később jelentkezni fognak a vizsgaidőponttal.

Teltek a napok, aztán a hetek, nem jelentkeztek. Amikor az ügyfél hívta őket, mindig volt valami képtelen történet arról, hogy miért csúszik a dolog. Végül egy nap kerek perec megmondták neki, hogy sajnos nem fog menni a dolog, de a pénzt nem tudják visszaadni...

 

 

Lehúzós autónepper

 

 

Rémtörténet #4: amikor "minden megoldás érdekel" 

A legnagyobb veszélyben mindig azok vannak, akik így vagy úgy olyan élethelyzetbe navigálták magukat, amiből nemigen van kiút. Az ilyeneket már "minden megoldás érdekli".

Nemrég felhívott minket valaki, hogy esetleg hosszabb távra tudunk-e neki adni P rendszámot.

Mondtuk, hogy sajnos ilyen szolgáltatásunk nincs, de szívesen segítünk megoldást találni, ha rendszámot szeretne az autójára.

Ekkor mondta el a történetét, ami arról szólt, hogy behozott az USA-ból egy 1999-es Corvette-t. Felhívott több honosító céget, és mindenhol azt a választ kapta, hogy nem tudják vállalni. 

Ekkor már minden megoldás érdekelte emberünket, így addig keresett, amíg valaki megígérte neki, hogy kiviszi az autót Németországba és majd az ottani műszai vizsgával honosítja itthon.

1500 euró (!) előleget kért az illető, majd teltek a hónapok. A történet végét nem ismerjük, de borítékolható, hogy a Corvette- re sohasem került magyar rendszám, és a pénzt sem kapta vissza.


..........................................................................................................................................................

 

Neked is van honosítási rémtörténeted? 

 

Írd meg, közzétesszük!

 

 >> TÖLTSD FEL TÖRTÉNETED ITT <<

 

..........................................................................................................................................................