-------------------------------

  Autóimport kereskedői nyilatkozat  

-------------------------------

Mire való a kereskedői nyilatkozat? 

Nem ritka eset, hogy egy használt autókereskedés megvásárol egy járművet az eredeti tulajdonostól, azonban a forgalmi engedélyban nem iratják át a járművet a vállalkozás nevére. Az értékesítés során számlát fognak kiállítani, amelyen a vállalkozás (nem az eredeti tulajdonos) fog szerepelni eladóként. A forgalmi engedélyen azonban az eredeti tulajdonos lesz feltüntetve.

Ez problémát jelenthet a magyarországi forgalomba helyezés során, ugyanis a a forgalmi engedélyben szereplő tulajdonosnak, valamint a tulajdonátruházási okiratban szereplő átruházónak (eladó, ajándékozó stb.) meg kell egyeznie.

Ennek áthidalására szolgál a kereskedői nyilatkozat, melyben a kereskedés kijelenti, hogy az eredeti tulajdonostól megvásárolta a járművet és így értékesíti. 


Kötelező-e a kereskedői nyilatkozat?  

A kereskedői nyilatkozat önmagában nem kötelező, azonban ha az adásvételi szerződésen, illetve számlán nem egyezik a eladó a forgalmi engedélyben szereplő tulajdonossal, ebben az esetben a forgalomba helyezés során eljáró ügyintéző kérheti a tulajdonosi lánc igazolását. Erre a kereskedői nyilatkozat benyújtása a bevett módszer.


Kereskedői nyilatkozat minta letöltése


......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

BEHOZATAL HELYETT IMPORT AUTÓ VÁSÁRLÁS AJÁNLOTT AUTÓKERESKEDÉSBŐL! 

 

KITŐL ÉRDEMES VÁSÁROLNI?

 

⇓⇓⇓

KATT IDE!

⇑⇑⇑

 

.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................