------------------------------------

 Letölthető dokumentumok gépjármű honosításhoz  

------------------------------------

 

KÉTNYELVŰ ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS MINTÁK LETÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE

KÉTNYELVŰ AJÁNDÉKOZÁSI SZERZŐDÉS MINTÁK LETÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE

MEGHATALMAZÁS MINTÁK LETÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE

KERESKEDŐI NYILATKOZAT LETÖLTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE


 

NEM TALÁLJA, AMIT KERES?

Hívjon bennünket a +36 30 133 5600számon vagy írjon nekünk, segítünk!

 

 


 GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK  

 

Miért van szükség kétnyelvű adásvételi szerződésre külföldi autó honosításához?

A külföldi autó honosítása során legkésőbb az okmányirodai ügyintézésnél be fogják kérni a gépjármű tulajdonojágának átruházásáról szóló okiratot. Ez lehet adásvételi szerződés, illetve ha nem magánszemélytől, hanem cégtől vagy kereskedőtől vettük a járművet akkor számla. Akár adásvételi szerződés, akár számla, az okirat csak akkor kerül elfogadásra, ha magyar nyelvű verzió is rendelkezésre áll. A legegyszerűbb eset az, amikor már az adásvétel során a külfdöldi eladóval kétnyelvű szerződést írtunk alá. Ennek hiányában sajnos kénytelenek leszünk az eredeti nyelven készült okiratról hiteles fordítást készíttetni, ami akár több tízezer forintba is kerülhet. 

Mi a teendő, ha nem készült kétnyelvű adásvételi szerződés vagy számla?

Ebben az esetben hiteles fordítást kell készíttetni az eredeti nyelven készült dokumentumról. Ez sajnos a nagy fordítóirodáknál akár több tízezer forintba is kerülhet. Cégünk lényegesen kedvezőbb árakon tud adásvételi szerződés vagy számla hiteles fordítást készíteni fordítóinkon keresztül. Árajánlatért keressen minket a +36 70/721-4501 számon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Az autóhonosítás mely lépései végezhetők meghatalmazás útján?

Egy külföldről származó autó honosításának teljes folyamatát intézheti más Ön helyett, ha erre meghatalmazást ad. Amennyiben szeretné, hogy cégünk külföldről behozott autója honosítását és hazai forgalomba helyezését Ön helyett gyorsan, problémamentesen és olcsón elvégezze, keressen bennünket bizalommal a +36 70/721-4501 számon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Akár harmincezer forinttól eljárunk Ön helyett az autó iratainak előzetes ellenőrzésétől egészen az új magyar rendszám felszereléséig az autójára. Amennyiben csak a honosítási eljárás csak egy részét szeretné, ha valaki elintézné Ön helyett, cégünk ilyen esetekben is áll rendelkezésére!

Kit lehet meghatalmazni az autó honosításának eljárása során?

Bármilyen magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemély vagy hazai bejegyzésű cég meghatalmazható külföldről behozott gépjármű honosításának lebonyolítására. 

Mire való a kereskedői nyilatkozat?

Amennyiben a külföldi kereskedő bizományi értékesítés során adta el Önnek az autót, nyilatkozat szükséges annak igazolására, hogy jogosult volt a jármű tulajdonosa helyett eladóként eljárni. Fontos, hogy mint minden dokumentum a külföldi autó honosítása során, ez a nyilatkozat is magyar nyelven is rendelkezésre kell, hogy álljon. Amennyiben csak eredeti nyelven készült kereskedői nyilatkozat, arról hiteles fordítást kell készíteni. A hiteles fordítás sajnálatos módon a fordítóirodáknál akár több tízezer forintba is kerülhet. Cégünkön keresztül jóval kedvezőbb árak mellett lehetséges külföldi adásvételi szerződés vagy számla hiteles fordítását elkészíteni. Árajánlatért hívjon minket bizalommal a +36 70/721-4501 számon, vagy írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.