Legtöbben szinonimaként használják külföldi autók esetében a honosítás és forgalomba helyezés fogalmát. Bár ez az esetek többségében nem vezet félreértéshez, azonban bizonyos körülmények között igenis fontos különbséget tenni a két fogalom között. Most elmagyarázzuk pontosan mit takar ez a két kifejezés, és mikor kell igazán figyelni, hogy jól használjuk őket!

 

INFORMÁCIÓ - GÉPJÁRMŰ HONOSÍTÁS: 

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  


 

Külföldi autót Magyarországon honosítunk vagy forgalomba helyezünk?

Amikor külföldön vásárolt autót behozunk az a legfontosabb számunkra, hogy minél előbb legyen rajta magyar rendszám, kapjon hazai forgalmi engedélyt és legyen rajta műszaki vizsga. Ha ez a három megvan, az autó ettől pillanattól kezdve „magyar” és nincs vele több gond.  

A honosítás alatt ez alapján érthetjük azt, hogy „külföldi” autóból „magyar” autó lesz magyar rendszámmal, forgalmival és műszaki vizsgával. A honosítás ilyen értelemben vett használata a hétköznapi értelemben teljesen elterjedt és elfogadható.

Ugyanígy mondhatjuk azt is, hogy a magyar rendszám, forgalmi és műszaki vizsga megszerzése a külföldi autó hazai forgalomba helyezésével egyenértékű. Ebből a szempontból tehát a külföldi autó honosítása vagy forgalomba helyezése szinonimák és fogalmilag felcserélhetők egymással.

Mikor tér el egymástól a külföldi autó honosítása és forgalomba helyezése?

Aki figyelmesen olvasott eddig, annak szöget üthet a fejébe, hogy bár „magyar” és „külföldi” autóról beszélünk, valójában az autó ténylegesen nem változott. A jármű legfontosabb jellemzői példádul az alvázszáma, motorszáma, teljesítménye, vagy akár a színe, de ezek közül egyik sem változik meg a behozatal során.

Ami valójában változik az importautó életében az a gépjármű papírjai és rendszáma. A külföldi okmányokat magyarra cseréljük, és a külföldi rendszám helyére magyar rendszám kerül. Ténylegesen csupán ennyi történik, ezért célszerű megvizsgálni, hogy a honosítás és forgalomba helyezés fogalma mit is jelent ezen két tényező függvényében.

Mit takar a külföldön vásárolt autó honosítása?

Ha kicsit kitekintünk az élet egyéb területeire, könnyű észrevenni, hogy a honosítás kifejezés számos más kontextusban is használatos. Honosítunk például diplomát, nyelvvizsgát vagy egyéb bizonyítványt. Ez lényegében a külföldön szerzett magyarországi elfogadtatását jelenti, mégpedig azzal a céllal, hogy itthon is igazolni tudjuk a szóban forgó tudást.

Valójában az autóhonosítás esetében sincs ez másképp, a járműről külföldön kiadott igazolás hazai elismertetéséről van szó. Ennek a célja pedig, hogy Magyarországon is ugyanolyan feltételek mellett legyen használható a gépjármű, mint a származási országban.

Vegyük észre, hogy a forgalmi engedély és rendszám ebből a szempontból nem szorul honosításra. Ezeket végeredményében csak „kicseréljük”, a külföldi szabvány szerinti forgalmi és rendszám helyére a magyar szabvány szerinti kerül.

Amin áll is bukik, hogy itthon is járhatunk-e az autóval, az a műszaki vizsga. Érvényes műszaki vizsga nélkül sem forgalmi engedélyt, sem rendszámot nem kaphat a jármű, nem véletlen, hogy a külföldi gépjármű behozatala során a legelső lépés a Nemzeti Közlekedési Hatóság egyik vizsgálóállomásán való megjelenés.

A külföldi műszaki vizsga honosítása

Honosításani tehát valójában csak a műszaki vizsgát kell. Természetesen honosítani csak azt lehet, ami már rendelkezésre áll, magyarul csak érvényes külföldi műszaki vizsga igazolással rendelkező autót lehet Magyarországon honosítani. Sőt, a feltétel még ennél is szigorúbb. A hazai jogszabályok alapján csak Európai Uniós országban elvégzett műszaki vizsga képezheti alapját a honosításnak.

Mi a teendő érvényes külföldi műszaki vizsga hiányában?

Amennyiben a külföldön vásárolt autó nem rendelkezik Európai Uniós országból származó érvényes műszaki vizsga igazolással, a honosítási eljárás nem lefolytatható. Ebben az esetben úgynevezett egyedi forgalomba helyezési eljárás során kaphat az autó magyar forgalmi engedélyt és magyar rendszámot.

Mi az egyedi forgalomba helyezési eljárás menete?

Egyedi forgalomba helyezési eljárást a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) területileg illetékes vizsgálóállomásán kell kérvényezni. A kérelemhez az autó külföldi forgalmi engedélyét, az adásvételi szerződés vagy kereskedői számla eredeti példányát és annak a személynek az iratait kell benyújtani, akinek a nevére az autót hazánkban forgalomba akarjuk helyezni.

Az NKH ezek után időpontot ad műszaki vizsgálatra, amelyet a járművel együtt meg kell jelenni. Az eljárás díja jelenleg 39 ezer forint.