Jogi segítségnyújtás

GÉPJÁRMŰ ÜGYEK 

 

 

Legutóbbi frissítés dátuma:

2023. november 25.

 

JOGI SEGÍTSÉGNYÚJTÁS:

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 


Tipikus ügyek, melyekben kérdezhet minket:

 

 • gépjármű előleg/foglaló
 • gépjármű garancia és eladói szavatosság
 • rejtett hibák (beleértve tekert kilóméteróra, törött autó)
 • nem szerződésszerű teljesítés (késedelem stb.)
 • végrehajtás alá vett külföldi vagy belföldi jármű
 • adósság, behajtás és végrehajtás kérdései üzembentartói jog esetén

 

Mikor érdemes jogi útra terelni egy ügyet?

1. Tényleges anyagi kár érte a vevőt vagy az eladót

Az, hogy a másik fél viselkedése, eljárása sérti az igazságérzékünket nem garancia arra, hogy az adott sérelemnek, kényelmetlenségnek vagy igazságtalanságnak van jogi relevanciája. Az, hogy mi etikus és mi törvényes nem egy és ugyanaz. Jogi útra alapvetően olyan esetekben lehet terelni egy ügyet, ha egyértelműen és bizonyítható az érdeksérelem. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy tényleges kár érte valamelyik felet. A kár fogalmáról itt talál bővebb tudnivalókat.

2. Egyértelmű szerződésszegés történt

A szerződés egy kötelező érvényű jogi aktus, melyet aláírásukkal szentesítenek a felek. Az aláírás funkciója, hogy a szerződésben foglaltakat a felek kötelezőnek ismerik el saját magukra nézve. Az esetek jelentős részében a szerződéses feltételek hibás teljesítése jogi következményeket von maga után. A gépjármű adásvételi szerződésekkel kapcsolatos hibás teljesítés és mulasztások eseteit itt találja.

3. Egyértelmű a szándékos megtévesztés és károkozás

Jogrendszerünk élesen megkülönbözteti azt az esetet, amikor valaki véletlenül okoz kárt, illetve, amikor szándékosan teszi azt. A szándékosság jogi fogalma némiképp tágabb a szó köznapi értelménél. Ha például egy esemény bekövetkezését előre látom és tehetnék ellene, de nem teszek, a jog ezt is a szándékosság körébe vonja. Ezen az oldalon konkrét példákat veszünk, amikor a szándékosság megállapítható gépjármű adásvételi ügyekben.

4. Egyértelmű polgári jogi felelősség terheli valamelyik felet

A szerződéses feltételeken túl egy adásvételnek, vagy bármilyen gépjármű ügyletnek meg kell felelnie a hatályos Polgári Törvénykönyv (Ptk.) előírásainak is. Ugyan a felek közös akaratból eltérhetnek a Ptk. szabályaitól, azonban erre vonatkozóan konkrét utalást kell, hogy tartalmazzon a szerződés. Ennek hiányában a Ptk. szabályaival ellentétes eljárás az adásvétel során jogi következményeket valószínűsít. 

 

5. Felmerül a bűncselekmény gyanúja

A legsúlyosabb helyzet természetesen, amikor bűncselekmény is megvalósul. A kapcsolódó leggyakoribb büntetőjogi tényállások a csalás, fenyegetés, és zsarolás. A csalás tényállását megvalósítani egyébként nem olyan nehéz, ahogy az alábbi idézet a Büntetőtörvénykönyvből is mutatja.

 

 

"Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el."

Btk. 373. (1)

 

 

Fontos tudni azonban, hogy a bűntetőeljárások célja nem a kártalanítás, hanem a büntetés és elrettentés. Attól, hogy például egy autókereskedőt bűnösnek mondanak ki, még egyáltalán nem biztos, hogy visszakapjuk a pénzünket. Anyagi igényeink érvényesítése mindig a polgári peres eljárás tárgya.

 

 

Sajnos a kelleténél gyakrabban hallunk ilyen történeteket. 2022-ben a használt autók világában még mindig könnyen érhetik az embert kellemetlen meglepetések. Éppen ezért összeszedtük, mit lehet tenni, ha úgy érzed becsaptak, legyen az egy kereskedő, importőr, tréleres vagy autó honosító. 

Egy 2020 utolsó napján megjelent kormányrendelet egy olyan könnyítést vezet be, amely pénzt és sok izgalmat spórolhat meg mindenkinek, aki Európai Uniós országban vásárolt autót szeretne honosítani Magyarországon.

Legtöbben szinonimaként használják külföldi autók esetében a honosítás és forgalomba helyezés fogalmát. Bár ez az esetek többségében nem vezet félreértéshez, azonban bizonyos körülmények között igenis fontos különbséget tenni a két fogalom között. Most elmagyarázzuk pontosan mit takar ez a két kifejezés, és mikor kell igazán figyelni, hogy jól használjuk őket!

 


 

Mi a külföldről behozott elektromos autók honosításának folyamata? | Mik a lépések? | Hogyan zajlik az ügyintézés? | Mennyibe kerül?Mikre kell figyelni? | Mik a buktatók?

 

Nálunk minden kérdésre választ talál!

 


 

soron kivuli idopont kpm muszaki vizsga

 


 

Elektromos autók honosítása

MINDEN TUDNIVALÓ

 

Legutóbbi frissítés dátuma:

2024. február 13.


 

Elektromos autó honosítás


 

Kérdése van? Segítsünk? 

ÍRJON E-MAILT!

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

 

Elektromos járművek honosítása

A LEGFONTOSABB TUDNIVALÓK 

    

 

 • Minden esetben kötelező a hatósági műszaki vizsgálat a magyar rendszámhoz - érvényes külföldi műszaki vizsga esetén is!  
 • Elektromos járművekre regisztrációs adó és illetékmentesség jár, ha a műszaki vizsgálat során megfelelően kerül rögzítésre a jármű környezetvédelmi besorolása!
 • Jelenleg egyes plug-in hibridekre is vonatkoznak az elektromos járműveknek járó kedvezmények, de ehhez CoC igazolás vagy hatótávigazolás benyújtására van szükség

 


 

Elektromos gépjárművek honosítása

ORSZÁGSZERTE

 

 

Tejes körű honosítás

 

 

Teljes körű gépjármű ügyintézés

 

 

 


 

 

Elektromos járművek honosítása

ZÖLD RENDSZÁM

 

A jelenlegi szabályozás alapján Magyarországon az elektromos járművek zöld rendszámra jogosultak.

 

 

Mi kell a zöld rendszámhoz? Követelmények és definíciók.

 

 

MI KELL A ZÖLD RENDSZÁMHOZ?...

A zöld rendszám azon járművekre adható ki, amelyek tisztán elektromos hajtással legalább 25 km megtételére képesek zéró kibocsátás mellett.

A külső áramforrásról nem tölthető hibridek teljesen ki vannak zárva a zöld rendszámra jogosult járművek köréből. A plug-in hibridek többsége zöld rendszámra jogosult

 

 

A vonatkozó jogszabály egészen pontosan az alábbiak szerint rendelkezik:

 • zöld rendszámot kaphat minden tisztán elektromos személygépjármű, amely elektromos energiát alakít át mechanikai energiává olyan formában, hogy az a jármű meghajtására alkalmas és más erőforrással nem rendelkezik;

 

 • zöld rendszámot kaphat továbbá minden olyan plug-in hibrid, azaz külső töltésű hibrid személygépjármű, amely gyárilag rendelkezik csatlakozóval és áramátalakítóval, és tisztán elektromos üzemben legalább 25 kilométer megtételére képes.

 

Az első kategóriába esnek például a következő típusok:

 • BMW i3
 • Nissan LEAF
 • mindegyik Tesla modell
 • Audi Q4 e-tron
 • Citroën C-Zero
 • Mitsubishi i-MIEV
 • Renault Zoe
 • Renult Fluence ZE
 • Volkswagen e-UP és e-Golf
 • Kia Soul EV
 • Peugeot iOn

 

A második kategóriába tartozik például:

 • Opel Ampera
 • Chevrolet Volt
 • Toyota Prius PHV
 • Volkswagen Golf GTE
 • VWPassat GTE
 • Mitsubishi Outlander PHEV
 • BMW i8
 • Audi A3 e-Tron
 • Volvo XC90 T8

 

 


 

 

Zöld rendszámos honosítás

MI A MENETE?

 

Külföldről vásárolt zöld rendszámra jogosult autót hasonlóképpen honosíthatunk, mint hagyományos társait, pár lényeges különbséggel.

 

 

ÉRINTÉSVÉDELEM: Az első ezek közül, hogy elektromos autók esetén a forgalomba helyezés feltétele lehet az úgynevezett érintésvédelmi jegyzőkönyv. Ezt előre meg kell érdeklődni, ugyanis amennyiben az adott vizsgálóállomáson előírás az érintésvédelem, enélkül az autó nem vizsgázhat zöld rendszámra. Ebben a tekintetben az eljárásrend nem egységes.


A vonatkozó jogszabály rögzíti, hogy a villamos meghajtással szerelt jármű forgalomba helyezéséhez a műszaki vizsgálat során kérhet a hatóság érintésvédelmi jegyzőkönyvet.


 

 

REGADÓ ÉS ILLETÉKEK: A második, jóval kedvezőbb eltérés, hogy zöld rendszámra jogosult autók a regisztrációs adó és vagyonszerzési illeték fizetendő összege 0 Ft. Ehhez a regisztrációs adó "nullás" határozat, a forgalomba helyezés során az illetékmentességre beadott kérelem szükséges.

 

 

TOVÁBBI KEDVEZMÉNYEK: A műszaki vizsgálat és eredetiségvizsgálat során a zöld rendszámra jogosult járművek a legkedvezőbb díjszabási kategóriába esnek. Tévhit azonban, hogy a vámeljárás során bármiféle kedvezmény járna az elektromos járműveknek. Elektromos járművekre ugyanazon vám- és ÁFA-fizetési szabályok vontakoznak, mint nem elektromos társaikra.

 


 

Elektromos gépjármű honosítás

BUDAPESTEN ÉS DEBRECENBEN

 

 

 

Autó ügyintézés

 

 


 

 autohonositas

 

Sokan keverik az eredetiségvizsgálat és a származás-ellenőrzés fogalmát, holott két teljesen különböző eljárást takarnak. Mindkettő arra hivatott, hogy megvédjen bennünket például attól, hogy jóhiszeműen külföldről vásárolt autónkat lefoglalja a hatóság, mert kiderült, hogy lopott volt. Ebben az esetben a pénzünket szinte sohasem látjuk vissza és az autót sem. Érdemes tehát tisztában lenni mit takar az eredetvizsga és a származás-ellenőrzés.


 

Mik egy külföldi gépjármű honosításának legfőbb buktatói? | Mikre kell különösen figyelni? | Melyek a legkritikusabb lépések? | Mit szoktak leggyakrabban elrontani?

 

 

Nálunk minden kérdésre választ talál!

 


 

Jármű honosítás leggyakoribb buktatók

 

 


 

Az autóhonosítás buktatói

 HOGY KERÜLJÜK EL ŐKET?

 

Legutóbbi frissítés dátuma:

2023. november 15.

 


 

» Nézzük a buktatókat időrendi sorrendben! «

 

 

1. BUKTATÓK A VÁSÁRLÁS SORÁN

 

Hibák és buktatók külföldi autó vásárlás során

 

Ha ez a téma érdekli igazán, kattintson ide!

 

 

 

2. BUKTATÓK AZ OKMÁNYOK ELLENŐRZÉSE SORÁN

 

Import behozott jármű okmányainak ellenőrzése honosításhoz és forgalomba helyezéshez

 

  Ha ez a téma érdekli igazán, kattintson ide!

 

 

 

3. BUKTATÓK A HAZAHOZATAL SORÁN

 

Külföldi autó hazahozatal buktatók és veszélyek

 

  Ha ez a téma érdekli igazán, kattintson ide!

 

 

 

4. BUKTATÓK A VÁMKEZELÉS SORÁN

 

Mire kell figyelni külföldi jármű vámkezelés esetén?

 

Ha ez a téma érdekli igazán, kattintson ide!

 

 

5. BUKTATÓK A MŰSZAKI VIZSGA (KPM VIZSGA) SORÁN

 

Buktatók (bukás) a KPM műszaki vizsga során

 

Ha ez a téma érdekli igazán, kattintson ide!

 

 

6. BUKTATÓK A REGISZTRÁCIÓS ADÓVAL

 

Regisztrációs adó benyújtás és befizetés buktatók

 

Ha ez a téma érdekli igazán, kattintson ide!

 

 

7. BUKTATÓK A KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁSSAL

 

Kötelező felelősségbiztosítás kötés külföldi járműre buktatói

 

Ha ez a téma érdekli igazán, kattintson ide!

 

 

8. BUKTATÓK A MAGYAR RENDSZÁM KIVÁLTÁSNÁL

 

Buktatók a rendszám kiváltás, okmányirodai (Kormányablak) ügyintézés és forgalomba helyezés során

 

Ha ez a téma érdekli igazán, kattintson ide!

 

 


 

 

Gépjármű honosítás

ORSZÁGSZERTE

 

 

Tejes körű honosítás

 

Teljes körű gépjármű ügyintézés

 

 


 

 

Az autóimport buktatói

A VÁSÁRLÁS SORÁN 

 

 

Ha külföldi járművet vásárolunk, két dologra kell különösen figyelni:

 

 

1. A JÁRMŰ ELŐÉLETE RENDBEN LEGYEN - azaz azt és olyat vegyünk, amit és amilyet venni szeretnénk...

 

Például:

 

 • ne legyen lopott
 • ne álljon körözés alatt
 • ne legyen törött
 • ne legyen tekert kilométerórás
 • ne legyen vízkáros

 

» A fentiek kiszűrésére szolgál a gépjármű előélet lekérdezés«

 

Külföldi gépjármű előélet lekérdezés alvázszám alapján

 

 

2. A JÁRMŰVET MŰSZAKILAG KIFOGÁSTALAN ÁLLAPOTBAN VEGYÜK MEG - ne legyenek rejtett hibák, azonnali javítandók stb.

 

 

» Jó hír! Már létezik az a szolgáltatás, amikor hozzáértő autóimport cég nem csupán segít az autót kiválasztani, hanem kimegy és át is nézi a vásárlás előtt. «

 

import auto rendelesre

 

 

 


 

Az autó honosítás buktatói

OKMÁNYELLENŐRZÉS 

 

 

A jármű eredeti okmányai nélkül az itthoni forgalomba helyezés meghiúsul!

 

 

MILYEN OKMÁNYOK KELLENEK?

 

 • forgalmi engedély ⇒ ha nincs, mindenféleképpen pótolni kell

 

Elveszett külföldi forgalmi engedély pótlása

 

 • gépjármű törzskönyv ⇒ nem minden országban van, de ha igen, akkor kötelező - elveszett törzskönyv esetén származás-ellenőrzésre lesz szükség

 

Származás-ellenőrzési kérelem beadása

 

 • kétnyelvű adásvételi szerződés ⇒ külföldi gépjárművet kizárólag kétnyelvű szerződéssel érdemes venni, sőt még ajándékozás esetén is kétnyelvű ajándékozási okirat kell

 

Ingyen letölthető kétnyelvű adásvételi szerződések

 

 

 


 

 

Az autóbehozatal buktatói

A HAZASZÁLLÍTÁS SORÁN

 

 

A jármű hazajuttatása során három fő kockázati tényezőre kell felkészülni:

 

1. Sérülés vagy egyéb káresemény az hazaút során

2. Lejárt okmányok és/vagy lejárt rendszámmal kapcsolatos veszélyek

3. Súlykorlátozások tréleres szállítás esetén

 

ELSŐ ÉS LEGFONTOSABB:

 

» A jármű legyen teljes körűen biztosítva a hazaút ideje alatt! «

 

Jármű biztosítása szállítás során

 

 

MI AZ, AMI NEM NYÚJT TELJES KÖRŰ BIZTOSÍTÁST?

 

zoll rendszám és export rendszám csak kötelező biztosítást tartalmaz, saját kárt nem fizet

Biztosítás zoll rendszámra

 

P és I rendszám nem tartalmaz Casco-t, nem is köthető rá, emiatt saját kárt nem fedez

 Ideiglenes I rendszám biztosítás

 

 Autómentők és kistréleres vállalkozók sajnos sokszor a rakománybiztosításon spórolnak

Kistréleres autómentő biztosítás

 

 

MI A MEGOLDÁS?

 

» 24 tonnás autótréleres szállítók esetében biztosak lehetünk abban, hogy teljes körű rakománybiztosítás mellett szállítják a járművet! (úgynevezett CMR biztosítás) «

 

Nagytréleres vagy gyűjtőfuvaros autószállítás biztosítás

 

 

∗∗∗

KIEMELTEN FONTOS INFORMÁCIÓ!

 

Kistéler csak nagyon szigorú súlykorlátozások mellett hozhat haza autót:

 • nagyjából 1000 kg feletti tömegű autónál egy sima autóutánfutó vagy autómentő meghaladja a megengedett összsúlyt
 • a súlykorlátozás megsértése nagyon komoly büntetéssel jár Nyugat-Európában, a szállítás így jelentős késedelmet szenvedhet hatalmas pluszköltség mellett

 

⇒  Mindig a 24 tonnás nagytréleres autószállítás javasolt minden esetben, ha van rá lehetőség, NE KOCKÁZTASSUNK FELESLEGESEN!

 

∗∗∗

 

 

ÉS HA VALAKI MÉGIS "LÁBON" HOZNÁ HAZA KÜLFÖLDRŐL AZ AUTÓT?...

 

Export rendszámot kell kiváltania a származási országban

⇒ Az export rendszám feltétele az érvényes műszaki vizsga

Lejárt papíros járműre nem lehet export rendszámot tenni

⇒ Az export rendszám és ideiglenes kötelező biztosítás lejárta előtt haza kell érnie

Casco-t export rendszámra nem fog tudni kötni, ha sérül az autó a hazaút során, a biztosító nem fizeti a kárt

 

 

 


 

 

A gépjármű import buktatói

A VÁMKEZELÉS SORÁN

 

 

A vámkezelés buktatói behozatali országonként eltérőek:

 

 

 vamkezeles auto motor lakoauto utanfuto

 

 

Angol zászló MIK AZ ANGOL JÁRMŰVEK VÁMKEZELÉSÉNEK BUKTATÓI?

 

 • igazolni kell, hogy a jármű mikor lépett be az EU vámterületre kompjeggyel vagy vonatjeggyel
 • vám- és ÁFA-mentességhez 365 + 1 napra vonatkozóan havi lebontásban kell igazolni az életvitelszerű angliai tartózkodást
 • vám-és ÁFA-mentesség a legtöbb vámhivatalban járműkategóriánként csak egy járműre kérhető
 • vám- és ÁFA-mentesség bizonyos járműkategóriákra nem kérhető
 • a vámkezelés kizárólag 4000C01 eljáráskód mellett teszi lehetővé EURO 6b-től eltérő emissziós besorolással a forgalomba helyezést

 

Angol jármű vámkezelés

 

 

 

Svájci zászló MIK A SVÁJCI JÁRMŰVEK VÁMKEZELÉSÉNEK BUKTATÓI?

 

 • a német, illetve osztrák beléptetésnél vámletétet vagy vámbiztosíték fizetését kérheti a hatóság
 • vám- és ÁFA-mentességhez a kinti tartózkodás kezdő- és végdátumát is tartalmzó kantoni igazolás szükséges
 • svájci export rendszám kiváltása esetén a vám- és ÁFA-mentesség jóváhagyása igen nehézkes lehet
 • vám-és ÁFA-mentesség általában kategóriánként egy járműre igényelhető
 • vám- és ÁFA-mentesség egyes jármű fajtákra nem kérhető
 • a vámhatóság kérheti a fuvarköltség tételes igazolását a vám összegének megállapításához

 

 Svájci autó, motor, lakóautó, lakókocsi és egyéb jármű vámkezelése

 

 

 

Norvég zászló MIK A NORVÉG JÁRMŰVEK VÁMKEZELÉSÉNEK BUKTATÓI?

 

 • érvényes norvég műszaki vizsga nélkül a járművet nem engedi Norvégiából a norvég vámhatóság
 • a svéd, dán, illetve német beléptetésnél vámletétet vagy vámbiztosíték fizetését kérheti a hatóság
 • vám- és ÁFA-mentességhez a havi lebontásban kell igazolni a norvég életvitelszerű tartózkodást legalább egy év plusz egy napra
 • norvég export rendszám kiváltása esetén a vám- és ÁFA-mentességhez a jármű tényleges szerzési dátumát külön igazolni kell
 • vám-és ÁFA-mentesség rendszering kategóriánként egy darab járműre igényelhető
 • vám- és ÁFA-mentesség egyes jármű fajtákra nem lehetséges
 • a NAV kérheti a belföldi és külföldi fuvarköltség részletes igazolását a vámösszeg megállapításához
 • dán és svéd vámolás esetén az ÁFA tartalom rendkívül magas lesz

 
Norvég autó, lakóautó, motor és egyéb jármű vámolás és vámkezelés

 

 

 

USA zászló MIK AZ USA JÁRMŰVEK VÁMKEZELÉSÉNEK BUKTATÓI?

 

 • USA jármű vámkezelés esetén a belépési dátumtól eltelt időt fokozottan ellenőrzik
 • bizonyos idő eltelte után a vámolás csak közvámraktárba helyezést követően lehetséges
 • az óceáni szállításról a fuvarlevelet és számlát be fogja kérni a vámhatóság
 • kikötőben történő vámolás esetén a NAV felé nem lesz elég a vámhatározat, a vám tényleges befizetését is igazolni kell
 • vám- és ÁFA-mentességhez a havi lebontásban kell igazolni az USA-ban történt életvitelszerű tartózkodást legalább egy év plusz egy napra
 • vám-és ÁFA-mentesség rendszering kategóriánként egy darab járműre igényelhető
 • vám- és ÁFA-mentesség egyes járműfajtákra nem lehetséges
 • a NAV kérheti a belföldi és külföldi fuvarköltség részletes igazolását a vámösszeg megállapításához
 • a vámkezelés kizárólag 4000C01 eljáráskód mellett teszi lehetővé EURO 6b-től eltérő emissziós besorolással a forgalomba helyezést

 

 USA amerikai autó, motor és egyéb jármű vámolás és vámkezelés

 

 

 


 

 

 

 

A műszaki állapot buktatói

A KPM VIZSGA SORÁN

 


 

 

 

A forgalomba helyezés buktatói

A REGADÓ KAPCSÁN

 

 

 

A forgalomba helyezés buktatói

A BIZTOSÍTÁSKÖTÉS SORÁN

 

 

 

A forgalomba helyezés buktatói

A RENDSZÁMKIVÁLTÁS SORÁN

 

 

 

 

Nincs kétnyelvű adásvételi?

--> Kétnyelvű adásvételi szerződések letöltése innen!

 

Nincs számla? 

--> A számla kötelező, ha a forgalmiban cég szerepel!

 

Nem kapott CoC-t?

--> Zöld rendszámhoz elengedhetetlen!

 

 


BUKTATÓK A HAZAHOZATAL SORÁN

 

Túl drága a hazahozatal?

--> Gyűjtőfuvarral a legolcsóbb!

 

Nincs az autón rendszám?

--> Igényeljen export rendszámot!

 

Lejárt az autón a műszaki vizsga?

-->  Így hozhatja haza a lejárt műszakis autót!

 


 

 

BUKTATÓK A VÁMKEZELÉS SORÁN

 

Nem biztos benne, hogy kell-e vámolni

--> Ezekből az országokból hozhat autót vámmentesen!

 

Előre szeretné tudni, hogy mennyi lesz a vám?

--> Szakértőnk segít a számolásban!

 

Szeretné a hazatelepülő vámmentességet érvényesíteni? 

-->  Kérjen vámmentességi előszűrést!

 


BUKTATÓK A HONOSÍTÁS SORÁN

 

Nem tudja, hogy kell

--> Kérdezzen meg egy hozzáértőt!

 

Fél, hogy rossz embert bíz meg? 

--> Szerintünk ilyen egy megbízható honosító!

 

Meddig fog húzódni? 

--> Tájékozódjon a reális határidőkről!

 


BUKTATÓK A MŰSZAKI VIZSGÁLAT SORÁN

 

Vajon meg fog bukni az autó

--> Összeszedtük, hogy mikre kell figyelni!

 

Lejártak az okmányok?  

--> A megoldás az egyedi forgalomba helyezési eljárás! 

 

Nincs még az autó bejelentve a vizsgára

--> Foglaljon vizsgaidőpontot itt!

 

a auto honositas muszaki vizsga

  


BUKTATÓK A REGISZTRÁCIÓS ADÓVAL

 

Aggódik, hogy túl drága lesz? 

--> Kiszámojuk Önnek!

 

Nem tudja, hogy fizesse be?  

--> Kártya, készpénz, és átutalás is lehetséges! 

 

Bizonytalan, hogy jár-e Önnek mentesség

--> A mentesség eseteiről itt olvashat!

 


BUKTATÓK A KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁSSAL

 

Fél, hogy duplán fog kötelezőt fizetni? 

--> Így szűnik meg a kinti biztosítás!

 

A biztosító kéri a magyar rendszámot?  

--> Megkötjük alvázszámra!

 


BUKTATÓK ELEKTROMOS AUTÓKKAL

 

Nem jók a papírok zöld rendszámhoz? 

--> Ezeket kell benyújtani!

 

Elfelejtődött az érintésvédelmi vizsgálat?  

--> Segítünk kiigazodni mikor kötelező!  

 


BUKTATÓK A RENDSZÁM KIVÁLTÁSÁNÁL

 

Fél, hogy mibe fognak belekötni

--> Itt leellenőrízheti, hogy minden megvan-e!

 

A biztosító kéri a magyar rendszámot?  

--> Megkötjük alvázszámra!

 

 

 

 

------------------------------

Mennyi időt kell rászánni a honosításra?

------------------------------

 

Legutóbbi frissítés dátuma:

2023. november 15.Ha megbíz valakit külföldi járműve honosításának ügyintézésével, ebben az esetben annyi időt kell rászánni csupán, amíg elküldi a papírokat, majd átadja az autót. Szólnak ha megvan a magyar rendszám és már mehet is érte!

Ha inkább profikra bízná, keresse Dancsfalvi Norbertet az alábbi telefonszámon:

 

telefon

 

Ha inkább saját maga szeretné önállóan lebonyolítani a teljes honosítási eljárást, ebben az esetben azonban fontos kérdés, hogy mennyi időt kell rászánni. Azaz hány órát fog elvenni az Ön életéből járművének honosítása?

Lássuk tehát, hogy mire számíthat!

Használt autót elsősorban azért vesz az ember külföldön, hogy spóroljon vele. Számos autótípus és évjárat kevesebbe kerül Ausztriában vagy Németországban, mint hazánkban, ezért elvben megéri kiutazni, kint megvenni az autót és hazahozni. Plusz előny, hogy a nyugati országokban jellemzően jobb állapotú a gépjárműpark, rendszeresen vannak szervízelve még az idősebb autók is és jobban ellenőrizhető a járművek előélete.